Visste du at vi har egne midler til å investere i lovende forretningsidéer? Eller at du kan få kontorplass gjennom vår nye co-work, og få mentor og rådgivning med på kjøpet? Vel, det er ikke alt.

– Vår oppgave er å hjelpe og veilede gründere hele veien – fra startgrop til suksess. Med forsterkningen vi fikk i fjor, og nye tilbud i år, står vi i en enda bedre posisjon til å gjøre nettopp det, sier Torstein Rønning, daglig leder.
 
team
 

Flere hoder, bedre hjelp

Rådgiverne og ekspertene på huset er blant godene LEN tilbyr gründere. Her skal oppstartsbedrifter få hjelp og råd gjennom hele gründerreisen, enten det er snakk om søknader, finansiering, produktutvikling eller markedsføring. I 2016 ble teamet styrket ytterligere med fire unge, sultne rådgivere. Et par av dem med tilknytning til Steinkjer-kontoret, slik at Nord-Trøndelag nå har et utvidet tilbud.

– Rekrutteringen vi har gjort nå er bare begynnelsen. Det vil bli flere i 2017. Behovet til oppstartsbedriftene endrer seg hele veien, og vi jobber for å alltid ha mennesker som kan bidra i alle faser og for alle behov, sier Torstein Rønning
 
forretningside
 

Inkubatoren gir flere muligheten til å lykkes

I motsetning til hva mange tror, er det ikke purunge gründerspirer som står bak de fleste idéene. Mange kommer fra folk som har vært i arbeidslivet noen år, som har opplevd et behov – og fått en idé om en løsning. Flere av oppstartsbedriftene i LENs inkubator er resultat av slike idéer. Ofte har de oppstått hos ansatte i bedrifter som ikke har hatt mulighet til å selv investere for å utvikle dem.

– Vi ser mange flinke gründere mellom 35 og 45. De har høyere suksessrate, men sjelden samme risikovillighet som 20-åringene. Å sette hus og hjem på spill for å realisere idéen er ikke et alternativ for alle, og da er inkubator en løsning som gjør det mulig å satse likevel, sier Arild Petersen, Inkubatorleder.
 
investering
 

Investerer i lovende idéer

Inkubator er nemlig et utviklingsmiljø for oppstartsbedrifter. Et tilbud for de som har en idé og vekstambisjoner, og som trenger et miljø der de blir koblet med mennesker som kan bidra. Hoopla og Vectron Biosolutions er eksempler på bedrifter som har skutt fart etter at de flyttet inn i inkubatoren. Såpass mye at de har vokst seg for store – og flyttet ut. Og det er jo målet.

– Vår jobb er å få dem videre til neste fase. Vi sitter også på egne midler til å investere i selskapene vi har tro på. Lykkes ikke gründerne, lykkes ikke vi heller, sier Arild Petersen
 
smilefjes
 

Alle forretningsidéer velkomne

Selv om LEN har et flertall av bedrifter innen IT og havbruk i porteføljen, er spennet langt større.

– Bransje og type idéer varierer stort, men essensen i kompetansen vi kan bidra med er den samme: Å skape god business ut av en idé. Alle forretningsidéer er derfor velkomne, sier Arild Petersen
 
launch
 

Åpning av Co-work og flere spennende nyheter

I januar åpnet vi også dørene for Co-work, et lavterskeltilbud for frilansere, talenter og gründerspirer. Tilbudet blir som en inkubator light. Fleksibelt, lite forpliktende, men med mange fordeler.

– Tilbudet vil gi langt mer enn et kult sted å jobbe fra. De som får plass her får også gratis rådgivning, egen mentor og en rekke flere fordeler, sier Arild Petersen. Drop-in eller månedsleie til en god pris gir stor fleksibilitet.

I 2017 kommer LEN med en ny løsning som skal hjelpe langt flere, folk over hele landet.

– Det sitter personer med gode idéer rundt om i Norge som ikke har direkte tilgang på de samme ressursene som gründere i større byer har. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Denne våren kommer vi med en ny løsning som vil åpne dørene til gründere, uavhengig av hvor de sitter, som gir de tilgang til kompetanse, nettverk og kapital på lik linje med gründere i de større byene, avslutter Torstein Rønning.