Lars Gåsø tar over lederstolen etter Torbjørn Akersveen som går av med pensjon. Gåsø sier han ser nye muligheter for norsk industri i kjølevannet av problemene i petroleumsbransjen.

Dette fremgår i en pressemelding fra NCE Instrumentation.

Torbjørn Akersveen har vært daglig leder i trondheimsklyngen siden 2008 og går nå av med pensjon. Leiv Eiriksson Nyskaping AS som fasiliteter klyngeadministrasjonen har hentet inn Lars Gåsø til å ta over ledelsen i klyngen.

Gåsø kommer fra stillingen som Plant Manager hos Bredero Shaw. Han har tidligere jobbet for blant andre Orkel, Freia og Reinertsen. Han sitter også som styreleder i Havbrukstjenesten AS.Lars-portrettbilde-bredde-640x392@2x

Gåsø tar over en klynge som har opplevd jevn og god vekst over flere år, og som i dag teller rundt 50 bedrifter. Aktivitetsnivået er høyt og det avholdes ukentlige nettverksmøter for medlemsbedriftene.

– I første omgang ser jeg frem til å bli kjent med medlemsbedriftene. Jeg ser også frem til å fortsette den gode jobben som Torbjørn Akersveen har gjort gjennom flere år, sier Gåsø.

Akersveen og Gåsø vil ha en periode med overlapp og erfaringsoverføring for å opprettholde kontinuitet og sikre en smidig overgang.

Majoriteten av bedriftene i klyngen jobber i olje og gass-sektoren og har nettopp vært gjennom et svært krevende halvår. Gåsø mener det nå handler om å se mulighetene.

– Den pågående krisen stiller høyere krav til ressursbruk og bærekraftighet. Oljeselskapene blir mer eller mindre tvunget til å lete etter nye og mer kostnadseffektive tekniske løsninger. Dette er fundamentalt skifte i bransjen og bør gi grobunn for nye ideer og nye markedsmuligheter, i langt større grad en for bare kort tid siden, sier Gåsø.

Han tror også at tradisjonell industri har store muligheter med langt gunstigere kronekurs, lavere energikostnader og frigjorte ressurser fra olje og gass.

– Her er det også muligheter for å skape helt nye tjenester og produkter gjennom samarbeid i nettverk. Her handler det om å identifisere og koble bedrifter for å vinne markeder sammen, avslutter Gåsø.

Gåsø tiltrer i stillingen 1.mai.